Avaliku raudteetaristu ehitamisel, remondil ja hooldamisel ning sellel liikluse korraldamisel on Eesti Raudtee eesmärgiks maksimaalne ohutuse tagamine. Meie ohutusjuhtimine tagab, et järjepidevalt on püstitatud ohutuseesmärgid ja nende saavutamiseks ellu viidud vajalikud tege vused, kontrolltoimingud ning vajadusel kavandatud ja kasutusele võetud parendavad- ja/või ennetavad abinõud.

Eesti Raudtee strateegias ja ohutusjuhtimise süsteemis oleme määratlenud „nullvisiooni“ raudteetaristu ohutuses. Nullvisiooni põhimõttest lähtuvalt kujundame koostöös raudteetaristu majandamise ja kasutamisega seotud osapooltega raudteetaristu, ohutuse tagamisega seotud protsessid ja tegevused selliselt, et tahtmatute eksimuste korral inimesed ei hukkuks ega saaks raskelt vigastada.

Ohutusest lähtuvalt on meie juhtpõhimõtted:

  • Arendame järjepidevalt personali oskusi raudteetaristu ohutu ja sujuva toimimise, majandamise ja hoolduse tagamiseks.
  • Eelistame tehnoloogilisi lahendusi ja keskkonnasõbralikumaid materjale.
  • Selgitame välja õnnetuste ja peaaegu juhtunud õnentuste juurpõhjused, kõrvaldame ohud ja võtame tavitusele abinõud nende vältimiseks.
  • Järgime rahvuvahelisi ja riiklikke kehtivaid raudteeohutuse-, tööohutuse-, tervishoiu ja keskkonnaalaseid õigusakte ning ettevõttesiseseid ohtusnõudeid.
  • Kaasame töötajad, tööandjate esindajad ja koostööpartnerid juhtumite ning õnentuste ärahoidmiseks, ohtudest ja riskidest märkamiseks, teadaandmiseks, analüüsimiseks ja kontrolliks ning ennetavate meetmete rakendamiseks.
  • Edendame järjepidevat ohutuse-, tööohutuse, kvaliteedi-, keskkonnaalast parendamist.