Eelmisel aastal kaasasime õpilasmaleva Eesti Raudtee Tallinna platvormide heakorratöödesse ning läbi selle pakkusime noortele suveks kasulikku tegevust. Projekt osutus nõnda populaarseks, et ka sel aastal kaasame malevlased Eesti Raudtee heakorratöödesse, kuid sel aastal toimetavad koolinoored  juunikuus Tapal, kus viiakse õpilasmaleva rühmatööd läbi koostöös Tapa Vallavalitsusega.

Projektil on peale töökasvatuse ja palgaraha teenimise ka muu väärtus ‒ noored õpivad töö käigus raudtee maailma kohta palju uut ja huvitavat ning samuti läbivad enne tööle hakkamist raudteeohutuse loengu. „See on üks meie strateegilisi eesmärke vastutustundlikus ettevõtluses, et levitada raudteeohutuse sõnumeid noorte seas,“ märkis Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu. Esimesel tööpäeval räägitakse raudtee valdkonnast ja tööst ning samuti läbivad noored põhjaliku juhendamise nii töö- kui ka raudteeohutuse valdkonnas.

Eesti Raudtee kinnisvara osakonna juhi Margus Tint´i sõnul varustab nende osakond õpilased vajalike vahendite ja teadmistega selleks, et nad saaksid kaasa aidata raudtee platvormide heakorratöödes nagu näiteks sambla eemaldus, koristamine ning vajalike objektide värvimine. „Meil on hea meel, et saame pakkuda noortele võimalust teenida oma esimene palk just meie juures ja kes teab, ehk hakkab just tänu sellele raudteevaldkond neid tööalaselt huvitama ka tulevikus,“ lisas Tint.

Õpilasmalev on koolinoortele (enamasti vanuses 13-19) suunatud suvelaagri formaat, mille eripäraks on töökasvatuse ja aktiivse vabaaja veetmise ühendamine. Õpilasmaleva formaati hakati kasutama 1966. aastal ning pika tegevusaja jooksul on kujunenud terve hulk malevale omaseid traditsioone - suvelõpu kokkutulekud, ühtne sümboolika (malevajakk, lipud, rühmalaulud, embleemid jms.), uute malevlaste ristimine, malevapulm jne. Tänapäeval on malevakorraldajad enamasti seotud mõne omavalitsusega. Malevakorraldajate võrgustik katab pea kogu Eesti.