Kolm aastat tagasi otsustas Eesti valitsus, et 2028. aasta lõpuks tuleb enamus Eesti raudteest elektrifitseerida ehk varustada kontaktvõrguga. Esimene oluline vaheetapp projektis on elektrifitseerida raudtee Tartuni 2024. aasta lõpuks.

Praeguseks on elektrifitseerimise tehniline lahendus valmis ning lõpusirgel on Aegviidu-Tapa-Tartu kontaktvõrgu ja veoalajaamade eelprojektide koostamine. Eelpoolne on oluliseks sissejuhatuseks projekti järgmisteks tegevusteks, milledest peamine on hanke korraldamine. Eesmärk on käimasoleva aasta teises pooles hange korraldada ja aasta lõpuks lepingud sõlmida. Hanke ulatus on eriline, sest eesmärgiks on saada korraga Aegviidu-Tapa-Tartu kontaktvõrgu ja veoalajaamade tööprojektid ning ehituse- ja käitamis-hooldusteenused.

Hange on suuremahuline ja ajakava pingeline ‒ need tegurid mõjutavad oluliselt nõudeid ka pakkujatele. Potentsiaalsetel pakkujatel peavad olema projekti ulatusele vastavad kogemused, tehnoloogiline valmidus ning võimekus osutada ehitusele järgnevalt kontaktvõrgu ja veoalajaamade hooldusteenuseid. Arvestades eelnevat võib öelda, et hankel osalemiseks tuleb suure tõenäosusega huvilistel leida partnereid, kellega koos kõik projekti vajalikud osad katta. Peamised eelduslikud kompetentsid on seotud kontaktvõrgu ja veoalajaamade projekteerimise, ehitamise ning hooldamisega.

Kuni 200-kilomeetri kontaktvõrgu ja mitme veoalajaama ehitamine kahe aastaga on tõeline väljakutse, kuid rahvusvahelist praktikat arvestades on tegemist igati realiseeritava projektiga.

Riigihangete nõuded seavad projekti puudutava info jagamisele piirid. Samas oleme huvitatud sellest, et potentsiaalsed partnerid meie projektiga kursis oleksid. Huvitatud ettevõtetelt ootame info jagamiseks kontaktandmeid (ettevõtte ja kontaktisiku nimi, kontakttelefon ja e-post) aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..