Seoses Eesti Raudtee Lääne-Harju liini moderniseerimisprojektiga toimub ajavahemikus 01.08.22 kuni 23.08.22 Keila-Pääsküla-Tallinn Balti jaama vahedes rongiliiklus käsijuhtimisel ning liiklejatelt palutakse seetõttu suuremat tähelepanelikkust raudtee ületamisel. 

Töödega seoses lülitatakse Pääsküla, Tondi, Hiiu ja Nõmme ülesõidukohtades välja automaatne foorisignalisatsioon ja ülesõitudel juhivad liiklust liikluskorraldajad. 

Paigaldatakse ka ajutised hoiatusmärgid ning ülesõitudel kehtib rongidele 40km/h kiiruspiirang. Sellest tulenevalt on ülesõidukohad liikluseks tavapärasest kauem suletud. 

„Töid teostatakse rongiliikluse ohutumaks ja sujuvamaks muutmiseks. Vanad liiklusjuhtimissüsteemid on oma aja ära elanud ja ei vasta tänapäevastele ohutusnõuetele. Uued ülesõidukohtade seadmed tagavad parema töökindluse ja on liiklejatele paremini nähtavad. Peale töid on võimalik ka rongide liiklusgraafiku tihendamine antud lõigul,“ selgitab Eesti Raudtee telekomi ja turvangusüsteemide ameti juhataja Aivar Mihhailov.

Moderniseerimisega vahetatakse Hiiu ja Nõmme ülesõidukohtades välja foorid ja tõkkepuud. Pääsküla ülesõit liidestatakse uue liiklusjuhtimissüsteemiga ja Tondi ülesõit läheb ümberehitamisele.