Lilleküla kergliiklejate raudteetunnel läbib sel nädalavahetusel uuenduskuuri ‒ tunneli seinad kaunistatakse kunstnike poolt erinevate kavandite ning raudteeohutussõnumitega. Tööd tunnelis algavad täna õhtul kella seitsmest ning kestavad pühapäeva õhtuni. Tunnel jääb uuendustööde ajal avatuks. 

 „Nii Kristiine linnaosa elanike poolt kui ka piirkonnas laiemalt kasutatakse Lilleküla tunnelit väga aktiivselt, see on kohalike jaoks oluline raudteetunnel. Meie eesmärk on koostöös partneritega selle üldist ilmet kunstiga parandada,“ selgitas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

„Kesklinna jaoks on see juba kolmas kuntsialane projekt, mida sel aastal toetame. Kvaliteetset tänavakunsti peaks olema linnapildis rohkem ja sodimist vähem,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Kevadel avasime Tallinna esimese legaalse grafitiseina ning äsja valmis koostöös EKA tudengitega supergraafika kahel Kesklinna objektil.“

AS-il Eesti Raudtee on kogemusi teistegi raudteetunnelitega, kus koostöös kohaliku kogukonnaga on parandatud nende ilmet ning pööratud tähelepanu raudteeohutusele. Alles mõni kuu tagasi läbis sarnase uuenduskuuri näiteks Tamsalu tunnel. 

„Meil on alati hea meel taoliste projektide üle, kus saame linnapilti kenamaks muuta ja raudteeohutusõnumitele tähelepanu pöörata. Lilleküla raudteetunnel on kahjuks aegade jooksul väga ära soditud, kuid tänu heale koostööle saab see värskema ilme. Loodame väga, et kohalik kogukond võtab uued maalingud kenasti vastu ning hoiab neid puhtana,“ kommenteeris AS Eesti Raudtee kinnisvara haldusjuht Margus Tint.

Projekti toetavad omalt poolt Kesklinna Linnaosa Valitsus, Kristiine Linnaosa Valitsus, Tallinna Haridusamet, AS Eesti Raudtee ja raudteeohutusteavitusega tegelev MTÜ Operation Lifesaver Estonia.