Seoses järgmisel nädalal alustavate Elroni Keila–Tallinna kiirrongidega, võtab AS Eesti Raudtee 4. septembrist läänesuuna liinidel kasutusele täiendavad ohutusmeetmed, et aidata rongile minejatel ja raudtee ületajatel harjuda rongidega, mis kõikides peatustes ei peatu. 

Taristuomanik AS Eesti Raudtee tagab ohutuse tõstmiseks nädalaks ajaks Valingu jaama ning Hiiu, Rahumäe, Kivimäe ja Järve peatustesse esimeseks kolmeks päevaks Forus Security mehitatud valve. 

„Liiklusohutus on seoses kooliaasta algusega tähelepanu all nii maanteel kui ka raudteeliikluses. Valitud asukohad saavad mehitatud valve, kuna soovime juhtida raudteeületajate tähelepanu asjaolule, et seal on olukord muutunud – rongide graafik on tihenenud, rongid võivad tulla mõlemas suunast ja mitte kõik rongid ei peatu,“ ütles AS Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu. Tema sõnul on äärmiselt oluline, et kõik lapsevanemad enne koolinädala algust raudteeohutust ka lastele meelde tuletaksid ja muutunud olusid selgitaksid.

„Tipptunni kiirrongid mööduvad mõnedest peatustest, kus seni on peatunud kõik rongid,“ ütles Elroni ohutusjuht Natali Aosaar. „Eesmärk on vältida reisija tähelepanematusest tekkivat võimalikku ohtu, kus inimene astub mööduvale rongile ette arvates seda peatuvat.“

4. septembrist muutuv reisirongide läänesuuna sõiduplaan toob argipäevade tipptundideks Keila–Tallinna liinile kiirrongid, millega reisi kestus kahe linna vahel kahaneb 30 minutini. Kiirrongide liinile toomine argipäevade tipptundidel annab ka Paldiski, Klooga, Vasalemma, Laitse, Riisipere ja Turba elanikele kiirema ühenduse Tallinnaga.

 Argipäevade tipptundidel väljuvate kiirrongide sõidu kestused: 

  • 59 minutit Turba–Tallinn
  • 45 minutit Kloogaranna–Tallinn
  • 55 minutit Paldiski–Tallinn
  • 30 minutit Keila–Tallinn
  • 25 minutit Saue–Tallinn
  • 18 minutit Laagri–Tallinn

Kiirrongid ei peatu järgmistes peatustes:

Jaanika, Valingu, Urda, Kivimäe, Hiiu, Rahumäe, Järve

Väljumiste arv läänesuunal argipäeviti (tavarongid ja kiirrongid)

  • Tallinna–Keila vahel mõlemas suunas 49 väljumist päevas
  • Pääsküla–Tallinn vahel mõlemas 60 väljumist päevas

 Loe 4. septembrist alustavate kiirrongide kohta lähemalt https://elron.ee/elronist/uudised/sugis-toob-keila-tallinna-vahele-kiirrongid