Eesti Raudtee töövõtja teeb ehitustöid sel nädalal, 21. ja 22. septembril Kloogaranna raudteeülesõidukohas, millega kaasneb ülesõidu sulgemine ja liikluse ümbersuunamine maanteel.

Raudtee ehitustöödeks ja uute ülesõiduplaatide paigaldamiseks suletakse Kloogaranna raudteeülesõit alates 21. septembrist kell 18 kuni järgmise päeva varahommikuni kell 6.30.

Ümbersõit toimub läbi Vasalemma ja Rummu (riigiteed nr 17 Keila-Haapsalu ja 11174 Paldiski-Padise) ning teekond pikeneb seetõttu ligi 20 kilomeetrit. Ülesõiduks paraku muid alternatiive pole ja seetõttu palutakse liiklejatel arvestada suurema ajakuluga.

Ehitusele järgnevad asfalteerimistööd, mil ülesõit on autodele avatud sõidusuundade kaupa 22. septembril ajavahemikus kell 6.30 kuni 21. Sel ajal korraldavad liiklust reguleerijad.

Eesti Raudtee ehitusteenistuse juhi Riho Vjatkini sõnul on ehitustööde eesmärk tõsta raudteed ületavate autode jaoks ülesõidukoha mugavust ja turvalisust. “Paigaldame ülesõidukohale monoliitse raudbetoonist ülesõidukoha katte, mis raskeliiklusega maanteel paremini vastu peab,” ütles Vjatkin. “Kuna piirkonnas on rohkelt liiklust raskeveokitega, siis kasutame uuenduslikku katet, mis sellele koormusele paremini vastu peab. Varem on Eesti Raudtee taristul selliseid betoonkatteid kasutatud ka Niitvälja ja Kehra raudteeülesõitudel.”

Lähedalasuvaid suuremaid ettevõtteid, sadamat, päästeametit, politsei- ja piirivalveametit ning ühistranspordikeskust on muudatusest teavitatud, info on kajastatud ka Tark Tee lehel. Ülesõidul tagatakse operatiivsõidukite läbipääsuvalmidus.

Töid teostab Leonhard Weiss OÜ, liiklust korraldab Ramudden.