Eesti Raudteelaste ametiühing ja AS Eesti Raudtee kirjutasid täna alla kollektiivlepingule, milles sai kokku lepitud töötajatele mõeldud hüvedes – üle said vaadatud Eesti Raudtee töötajate töö- ja palgatingimused.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Zimmermanni sõnul oli 2023. aasta raudteesektoris väljakutsete rohke, sellest hoolimata soovitakse pakkuda oma töötajatele kindlust, et nad on meie ettevõttes ka järgmistel aastatel hoitud. „Neljakuuliste läbirääkimiste tulemusel saavutasime ametiühinguga hea kompromissi. Üle said vaadatud nii palgatingimused, mitterahalised hüved kui ka parem töö ning pereelu ühildamine,“ kommenteeris Zimmermann.

„Töörahu on nii ettevõttele kui töötajatele kõige olulisem, seega meil on hea meel, et vaatamata raudteesektori rasketele finantsoludele, saime allkirjastatud raudtee ettevõtete seas esimese kolletiivlepingu. Teiste ettevõtetega töö veel jätkub,“ kommenteeris Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov.  Tema sõnul on peale palga tänapäevases ühiskonnas töö- ja pereelu ühildamise teemad ühed aktuaalsemad ning ametiühingule valmistab väga head meelt see, et töö- ja puhkeaja osa analüüsiti väga põhjalikult läbi ja saadi Eesti Raudteega heale kokkuleppele.

AS-is Eesti Raudtee töötab veidi üle 700 töötaja.